Yearn. Referral recruitment poging nummer 101?

Kaan Anit (kun je prima een boek over vol schrijven) en Quintin Schevernels (heeft een prima boek volgeschreven) zijn hard aan het werk geweest aan een start-up dat de ‘next big thing’ zou zijn. En dat big thing is vandaag gelanceerd: Yearn.

Yearn is volgens eigen zeggen een inner crowd recruitment app. In gewoon Nederlands ook wel ‘referral recruitment’ genaamd: werven via je netwerk of bekenden.

In de afgelopen 10 jaar zijn er denk ik minimaal 100 start ups geweest die met een oplossing voor baanbrekend referral recruitment zijn gekomen en de overlevers (zonder heel veel business succes) op een hand te tellen. Zubka, het eerdere referral platform waar Kaan Anit managing partner voor was, heeft het in ieder geval niet overleefd.

Ik was dus erg benieuwd wat Yearn brengt, maar dat lijkt vooralsnog niet veel te zijn.

Met de Yearn app (op Android getest) registreer ik een profiel en geef ik toegang tot mijn telefooncontacten. Vervolgens kan ik een minivacature aanmaken en mijn inner crowd (contacten in mijn telefoon) vragen om de kandidaat te helpen zoeken. Mijn contact(en) ontvangen een SMS waarin ik ze vraag mee te helpen zoeken naar een kandidaat voor mijn minivacature. En een verplichte download van de Yearn app om dit te kunnen doen.
That’s it dusver.

  • Waarom zou ik een speciale app downloaden om een vacature naar mijn contacten te sturen?
  • Waarom zouden mijn contacten die app downloaden om te reageren of de vacature te delen?

Ik zie er de toegevoegde waarde niet in. Een vacature delen met mijn inner crowd via WhatsApp, Twitter en LinkedIn kost mij minder moeite.

Yearn lijkt wel ideeen te hebben om iets meer toegevoegde waarde te gaan leveren. Zo is er een soort van update stream waarin ik ongetwijfeld straks vacatures van anderen zie die ik wellicht kan helpen of zij helpen mij om de juiste persoon te vinden. Ja, wat je dagelijks op LinkedIn, Twitter en Facebook voorbij ziet komen.

En Superconnectors (daar is het business model). Heb je niet genoeg aan je contacten in de Yearn app dan kun je Superconnectors vragen je te helpen. Lees: recruiters de opdracht geven om op no cure no pay basis voor je te werven. Bert van Trirum (voorheen Intelligence Group en Otys) is zo’n recruiter.

De timing van lancering lijkt goed. In de Nederlandse markt lijkt er op dit moment de tweejaarlijkse piek in aandacht voor referral recruitment te zijn. De marketing lijkt voldoende om wat klanten te interesseren met een mooi verhaal. Maar ik zie niet in waarom mensen met een vacature, kandidaten en superconnectors voldoende geinteresseerd zouden zijn in deze specifieke oplossing om er een succes van te maken. Maar wellicht dat we over een tijdje juichend kunnen concluderen dat deze mannen het wel begrijpen. Ik hoop het van harte!