Twitter werving: actief zoekenden vinden en helpen

Velen vragen zich nog regelmatig af wat je nu met Twitter kunt. “Ik hoef niet te weten wat mensen eten of wanneer ze naar de WC gaan” is letterlijk een veelgehoorde uitspraak voor mij. Gelukkig wordt er veel meer gedeeld met Twitter en Twitter vormt daarmee op dit moment de grootste openbare stroom van wat mensen bezighoudt. En wie slim zoekt in de openbare stroom van berichten kan makkelijk Twitteraars vinden die iets zoeken waarmee jij hun kunt helpen. Of andersom: die jou kunnen helpen bij wat je zoekt.

Zo kan een recruiter makkelijk in de gaten houden wie er op zoek zijn naar een baan en wanneer er een goede match te maken is de betreffende persoon benaderen. De Twitter zoekfunctie is daarvoor zeer geschikt. Gebruik een paar trefwoorden die voor jou interessante personen zullen gebruiken en je tovert bijvoorbeeld zomaar de Twitteraars die op zoek zijn naar een baan op het scherm.

Daarbij moet je, zoals het hoort, in de huid van de zoekenden kruipen en afvragen welke trefwoorden zij zullen gebruiken. Voor werkzoekenden zijn dit bijvoorbeeld “ik zoek een baan”,  “weet iemand een vacature”. En zo zijn er nog tal van teksten te bedenken die jouw doelgroep zal gebruiken.

Nu moet je natuurlijk niet iedereen maar blindelings een bericht sturen, zoals vele recruiters ook op Monsterboard en consorten nog steeds doen.  Maar kijk of vraag waar diegene op zoek is en wie hij of zij is. Heb je echt een interessante en passend aanbod te doen dan kun je diegene gerust een bericht versturen.

Op dezelfde manier kun je Twitter search natuurlijk inzetten voor sales (mensen die een product of dienst zoeken) of andere zaken.