LInkedIn vertoont interessante bedrijfsinformatie

LinkedIn begint als een van de beste te begrijpen dat alle data waar zij over beschikken zeer interessant kan zijn. Met alle carriere informatie die de leden van het zakelijk netwerk ingeven heeft LinkedIn met toenemende mate inzicht in de personeelsopbouw en de instroom en het verloop van bedrijven. En die informatie wordt nu op elk company profile gedeeld en afgezet tegen het gemiddelde bedrijf in dezelfde branche en van dezelfde grootte.

LinkedIn maakt nu voor elk bedrijf in grafieken inzichtelijk hoe de verdeling van functies, werkervaring, opleidingsniveau is. En de groei van bedrijven, in medewerkers volume. Dat laatste zegt natuurlijk voorlopig vooral iets over het aantal nieuwe LinkedIn leden dat bij een specifiek bedrijf werkt, maar zal steeds betere informatie geven.

Zo kun je bijvoorbeeld de statistieken van het UWV bekijken voor het gemiddeld aantal jaar werkervaring van de medewerkers en de groei van functies in “research & development”.

Interessante informatie, waarmee LinkedIn steeds meer laat zien over hoeveel waardevolle informatie zij beschikken. Met de groei van het zakelijk netwerk (inmiddels 2 miljoen Nederlandse profielen) beschikken zij straks waarschijnlijk ook over betere informatie dan het gemiddeld bedrijf in Nederland zelf paraat heeft. En deze informatie is natuurlijk gewoon voor iedereen inzichtelijk.

Eén gedachte over “LInkedIn vertoont interessante bedrijfsinformatie”

  1. LinkedIn is inderdaad een mooie bron, maar moeten niet vergeten dat de het gemiddelde profiel van de LinkedIn gebruiker niet representatief is voor de totale beroepsbevolking (en het aantal R&D functies is echt niet zo hard gestegen, gewoon meer aanmeldingen).
    Zo meldt het jaarverslag UWV 20.391 medewerkers; LinkedIn meldt 3.834 profielen van UWV medewerkers.

Reacties zijn gesloten.