Online recruitment intelligence tools (1-3)

Online biedt steeds meer mogelijkheden om alle benodigde data en gegevens te ontsluiten. Een enorme verzameling online tools geeft personen en bedrijven inzicht in gedrag, conversaties en bereik. Voor recruitment betekent dat dat je in toenemende mate alle benodigde gegevens over het bereik van vacatures, employer branding, arbeidsmarktgedrag en nog veel meer kunt ontsluiten. Voor het gemak noem ik dat zelf online recruitment intelligence.

De komende tijd bespreek ik een groot aantal online tools en de manier waarop je deze kunt inzetten als recruiter of voor recruitment. In dit artikel de eerste 3 die ik zelf vaak gebruik, onlangs tegenkwam of gewoon leuk / handig vind. In de poll kun je aangeven wat jij de handigste recruitment tool van deze 3 vindt.

LinkedIn Grader: beoordeel je connecties op inhoud

LinkedIn Grader, laat vooralsnog alleen, zien of je met de juiste mensen geconnect bent op LinkedIn. Als recruiter zul je je vaak richten op een specifieke doelgroep. Het opbouwen van connecties zal vanzelfsprekend als het goed is ook binnen die doelgroep zijn. Met Twitter Grader kun je snel een tag cloud weergeven van de woorden die het meest gebruikt worden in de profielen van je connecties. Zo zie je direct of je het meest verbonden bent met de juiste doelgroep.

Backtype: Engagement met vacatures en de recruitmentsite

Voer een domeinnaam in of een specifieke url van en pagina en backtype laat zien hoeveel ‘Tweets’, ‘Likes’ en ‘Shares’ er voor die specifieke pagina zijn en door wie er naar de pagina of de website een link getwitterd is.

Als recruiter krijg je zo een idee van het werkgeversmerk (de mentions van de recruitmentsite), de conversaties over specifieke vacatures en het bereik en de aantallen kliks op vacatures en de werkgeverssite.

Voor een specifieke vacature laat Backtype bijvoorbeeld zien dat daar 49 tweets over zijn geweest. Deze Tweets hebben in potentie 22.518 personen bereikt en 353 mensen hebben doorgeklikt naar de vacature.

Xefer Twitter Stats: visualiseer je Twittertijden

Xefer biedt een mooie en handige visualisatie van de dagen en tijden waarop je het meest actief bent op Twitter. Interessant om eens te zien of je nu heel veel Twittert tijdens werktijd of niet. Dat kan ook voor andere Twitteraars, dus je kunt ook zien of potentiele kandidaten of collega’s veel Twitteren tijdens werk of niet. Ik ben duidelijk niet tijdens werk het meest actief.

De beste online recruitment tool

2 gedachten over “Online recruitment intelligence tools (1-3)”

Reacties zijn gesloten.