Insights for audience: Youtube doelgroeponderzoek

YouTube - Explore Audience-1Google rolt de mogelijkheden om te leren wat wat doelgroepen online doen in sneltreinvaart uit. Google Adplanner wordt al een steeds mooiere tool om straks ook in Nederland (per provincie) websites te lokaliseren waar een zeer specifiek (werkzoekende) doelgroep komt en nu is dat ook mogelijk voor YouTube.

In de Beta heeft YouTube Insights for Audience gelanceerd, oftewel inzicht in videopubliek op YouTube. Met deze nieuwe tool kun je een specifieke doelgroep selecteren en YouTube geeft daarvoor vervolgens een aantal mooie gegevens terug, waaronder video’s die door de specifieke doelgroep bekeken worden. Mooi voer voor je eigen marktonderzoek om te zien wat voor soort video’s interessant zullen zijn voor een specifieke doelgroep.

De enkele doelgroep ‘jobs’ genereert nog te weinig data, maar de uitgebreidere voorbeeld doelgroep “Users that are between 18 and 64 and from NL and into Engineering Technology or Industrial Materials & Equipment or Construction & Maintenance or Manufacturing or Transportation & Logistics or Jobs.” geeft al direct een schat aan data, waaronder de leeftijdsverdeling, maar ook gebruikte zoekwoorden op YouTube. En het zoekwoord “Solliciteren” is tussen die tags duidelijk de grootste..

YouTube - Explore Audience

Leuk en interessant speelgoed voor de onderzoekende mens en al erg handig om een doelgroep te leren kennen. En dan is de tool nog in Beta.

Gepubliceerd door

Michel Rijnders

Michel Rijnders, ik, ben eigenaar van en auteur op HRlog.nl. Ik werk bij Netwerven.nl als projectmanager en adviseur online recruitment, maar ik houd mij vooral bezig met alles bedenken en doen, behalve programmeren voor Refurls.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *